Stuur een bericht

  • +31 (0)6 152 162 35
  • Mr JM de Kempenaersingel 75
  • info@odpg.nl
Werkwijze

Werkwijze

Gastouderopvang is een kleinschalige kinderopvang die zoveel mogelijk overeenkomt met de thuissituatie. Wij geloven dat jonge kinderen zich het beste ontwikkelen en zich het prettigst voelen in een gezinssituatie. Dus geen grote groepen met meerdere leidsters in een grote ruimte, maar een kleine groep in een woonhuis met een vaste gastouder. Dat is waar wij in bemiddelen. Wij zoeken voor jullie de juiste match, zodat je weet dat je kind het naar zijn zin heeft en in goede handen is. Veilig en vertrouwd “Onder de Pannen” zodat jullie met een gerust hart aan het werk kunnen.

Voor de jongste kinderen van 0 tot 4 jaar bieden we gastouderopvang met een educatief programma. Hiervoor maken de gastouders gebruik van de methode “Uk & Puk”. De pop Puk neemt een belangrijke plek in binnen de groep. Via Puk worden de kinderen betrokken bij de activiteiten. Op een speelse manier, die past bij de belevingswereld van het kind, worden taal-, sociaal-emotionele- en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd.

Een gastouder zoeken

Ouders met een opvang vraag kunnen zich richten tot ons gastouderbureau. Wij zullen bij de vraagouders langskomen om de opvangwensen in kaart te brengen. Wij zoeken vervolgens een gastouder die het beste bij de opvangwensen van de vraagouders en het kind past en brengen de gastouder en de vraagouders met elkaar in contact. Het kan ook zijn dat een vraagouder al een gastouder op het oog heeft, indien deze gastouder nog niet in ons bestand staat zullen wij kijken of de gastouder voldoet aan onze eisen om haar zo op te kunnen nemen in ons gastouderbestand. Wij ondersteunen vervolgens de start van de opvang door samen met ouder en gastouder opvangafspraken helder neer te zetten en te zorgen dat de opvangwensen goed in kaart zijn gebracht. Gedurende de opvang periode blijven wij in contact met de gastouder en de ouders om te zorgen dat alles naar wens blijft verlopen. Bij eventuele tussentijdse veranderingen zullen wij zorgen dat de opvang naar behoeven wordt aangepast.

Pedagogisch ondersteuning

Onder de Pannen staat voor persoonlijke aandacht, voor ouders en gastouders. Ouders kunnen altijd contact met ons opnemen als er bijvoorbeeld vragen zijn over de gastouderopvang, vervangende opvang of als er opvoedkundige vragen zijn. Wij staan graag voor je klaar. Gastouders bieden wij naast bemiddeling ook pedagogische begeleiding in de vorm van (bij)scholing, intervisie-werkgroepen, bijeenkomsten en huisbezoeken, we zijn een vraagbaak voor pedagogische advies en kunnen mee kijken wanneer er twijfels zijn over de ontwikkeling van een van de kinderen.

vogeltjes groep