Stuur een bericht

  • +31 (0)6 152 162 35
  • Mr JM de Kempenaersingel 75
  • info@odpg.nl
Urenregistratie

Urenregistratie

Gastouders zijn zelfstandig, zij hanteren hun eigen uurtarief voor de opvang die zij verlenen. Voorafgaand aan de opvang zal in het koppelingsgesprek besproken worden wat de opvang gaat kosten en waar het uurtarief uit bestaat, zo weten ouders vooraf goed waar ze aan toe zijn.

Onder de Pannen voorziet de gastouder in een urenregistratiesysteem waarin de gastouder de uren dat er opvang is verzorgd voor de ouder(s) kan registreren. Wij werken hiervoor samen met Portabase. Ons gastouderbureau heeft een kassiersfunctie. Dit betekent dat ouders één totaalfactuur ontvangen van het gastouderbureau waarop zowel de opvangkosten voor de gastouder als de ondersteuningskosten van het gastouderbureau vermeld staan. GOB Onder de Pannen draagt zorg voor de betaling van de vergoeding aan de gastouder. Hiermee voldoet GOB Onder de Pannen aan de wettelijk eisen die aan het betalingsverkeer binnen de gastouderopvang gesteld zijn.

Op dit moment is het zo dat de overheid in de meeste gevallen een aanzienlijk deel van de opvangkosten vergoedt. Ouders kunnen over het gehele uurtarief van de gastouderopvang kinderopvangtoeslag terugvragen via de Belastingdienst.